Image default
vijesti

Radionica ,,Rizici maloljetničkog roditeljstva i rađanja”

Radionicu sa roditeljima i polaznicima Osnovne škole za odrasle ,,Rizici maloljetničkog roditeljstva i rađanja” održali smo 25.10.2022. u prostorijama naše škole. To je jedna od aktivnosti manifestacije ,, XXI Dani obrazovanja i učenja” koju organizuje CSOCG.

Na radionici su kroz diskusiju navedeni uzroci i rizici maloljetničkog roditeljstva i rađanja. Romkinje su vrlo otvoreno i emotivno pričale o svojim iskustvima i ranom rađanju. Svojim izlaganjima ukazale su na posledice i probleme koje donosi rana udaja i rađanje i poslale snažnu poruku mladim ljudima. Istakli smo zdravstvene i psiho – socijalne rizike maloljetničkog roditeljstva. Kroz diskusiju o načinima smanjenja rizika i predlozima napravili smo mrežu podrške koja je neophodna maloljetnim roditeljima. Pomoć i podrška im je neophodna kako bi nastavili prekinuti lični razvoj, stvorili uslove za funkcionalnu porodicu i odgovorno roditeljstvo.

Radionici su prisustvovali predstavnici CSOCG, Ljiljana Garić iz Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje i Radoje Radunović iz Odjeljenja za kvalitet i kontinuirani profesionalni razvoj, direktorka Škole Milena Danilović i nastavnici Osnovne škole za odrasle. Radionicom koja je protekla u lijepom druženju i otvorenoj diskusiji uspjeli smo da ukažemo na rizike maloljetničkog roditeljstva i podstaknemo ih na razmišljanje.

Radionicu vodile Nela Pejović profecorica CSBH jezika i književnosti i Milica Milović sociološkinja iz Dnevnog centra sa smetnjama u razvoju – Nikšić.

VEZANE OBJAVE

HUMANITARNI BAZAR

admin

PRIJEM PRVAKA ŠKOLSKA 2023/24. GODINA

admin

DODJELA NAGRADA- ENERGIJA PODVUČENO ZELENOM

admin